Wie zijn jullie?
Wij zijn Marco Tijsen & Jeroen Valenkamp, oprichters van De Mannen Achter De schermen. In een ver verleden hebben wij samen multimedia vormgeving gestudeerd waarna we samen hebben gewerkt bij een reclamebureau. Door die samenwerking is het idee ontstaan om De Mannen Achter De Schermen te beginnen. We ondervonden dat het vaak veel efficiënter en prettiger was als klanten rechtstreeks schakelden met de mensen die achter de schermen ook daadwerkelijk aan de deliverables werkten. Geen ruis, weinig overhead, direct delen van kennis, learnings en successen zorgt voor meer focus op resultaten, betere resultaten en prettigere samenwerkingen. Vaak worden deze samenwerkingen dan ook voor langere termijn.

Waar ligt jullie specialisme?
Onze specialiteiten zijn UX & UI design maar eigenlijk komt vrijwel alles wat met online en/of design te maken heeft wel op ons pad. Zo ontwikkelen we veel websites en online campagnes en hebben we enkele performance based deals waarbij we ons, buiten design, concentreren op conversieoptimalisatie, SEO en SEA.

Welke zaken komen jullie tegen die door ondernemers onderschat worden en waarom?
We komen nog vaak tegen dat er niet genoeg vanuit doelen, prospects en klanten wordt gedacht bij het bepalen en creëren van inhoud, UX en design van (online) uitingen. Dit terwijl er allerhande tools beschikbaar zijn waarmee je inzichtelijk kunt maken waar jouw potentiële of bestaande klanten behoefte aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan zoekanalyses of cijfers over geografie, demografie, gebruik van mobile devices etcetera. Daar zijn allemaal heldere conclusies uit te trekken. Als je dit niet voldoende doet en je concurrent doet het wel, heb je gelijk een achterstand. We proberen daarom ook altijd verder te kijken dan alleen de esthetische waarde van wat we opleveren. Het voelt vele malen beter om iets op te leveren waar we onze klanten echt mee vooruit helpen dan wanneer het alleen maar aan de briefing voldoet en uiteindelijk niet effectief is. We zoeken de wow factor in concept, uitvoering en resultaat.

Welke taak en of specialisme zou elke (startende) ondernemer moeten meenemen in zijn of haar marketing om het beste uit zijn of haar bedrijf te halen?
Voor vrijwel alle bedrijven geldt eigenlijk dat hun uitstraling en website op orde moeten zijn. Met name via de online kanalen kun je tegenwoordig het snelst en meest efficient resultaten behalen. Zorg dus dat je met de juiste en betrokken specialisten om tafel zit.
 
Wat is jullie gouden tip voor elke ondernemer?
Ondernemen doe je eigenlijk nooit alleen. Het is in de meeste gevallen onmogelijk om zelf alle kennis en skills te vergaren om jouw dienst of product succesvol te vermarkten. Ga dus goede samenwerkingsverbanden aan, zorg dat de betrokken partijen elkaar aanvullen en creëer een gezamenlijke drive om goede resultaten te behalen.