Het zal voor menig schilder even wennen zijn, de Schilder, Glas en Afbouw SGA Vakdagen in Hardenberg keren na 15 jaar niet meer terug op de beursagenda.

Sinds 2004 was het SGA event een begrip in de branche. Waar het in 2004 begon met 70 standhouders groeide de beurs op zijn piek uit na 150 exposanten plekken in 2015, verdeeld over 3 hallen en met ruim 7.000 bezoekers. Samen met de SGA vakdagen in Gorinchem waren deze 2 beurzen voor menig schilder in de branche toch echt wel de plek waar je zijn geweest moet zijn!

Mede door de crisis kwam er in 2010 een daling in het aantal exposanten, maar ook in de bezoekers. Om de beurs interessant te houden en weer te laten groeien besloot de organisatie om de beurs naar het najaar te verhuizen en te combineren met de bouwbeurs Bouw Compleet.

Het SGA gedeelte werd mondjesmaat al steeds minder en kreeg helaas, tot ook onze grote teleurstelling steeds minder bestaansrecht.

Vanaf heden worden de segmenten schilderen, glaszetten en afbouw volledig geïntegreerd in de Bouw Compleet beurs onder de naam “Onderhoud & Afbouw”. Zo blijft er nog één landelijke schildersvakbeurs over: de SGA dagen in Gorinchem.