Als ondernemer krijg je te maken met een hoop verschillende facetten die belangrijk zijn voor jouw bedrijf.  Hoe zorg je dat jouw bedrijf vindbaar is, hoe zorg je voor de juiste merkidentiteit, hoe ga je om met wanbetalers en hoe zorg je ervoor dat je als schilder met de juiste producten werkt?
 
Kwaliteit daar draait het om. De komende tijd nemen wij je graag mee en informeren wij jou naar de juiste oplossingen binnen de verfbranche. Want een bedrijf starten is een begin, maar hoe zorg je ervoor dat je de beste in je vak wordt?
 
We beginnen deze week met Dorien Broerse van de Lifestyle Fabriek, gespecialiseerd in online marketing, content creatie en branding.

Wie ben jij?
Ik ben Dorien Broerse eigenaresse van de Lifestyle Fabriek. Een bedrijf welke is ontstaan vanuit de passie voor het creëren van pakkende en creatieve content, creatief schrijven en het continu bezig zijn naar de “Next Big Thing” in een markt die continu verandert. Een markt waarin we geen volger willen zijn maar een leider. Het dagelijks aansturen van creatieve en commerciële collega’s en samen het beste resultaat afleveren maakt deze job tot de leukste die er is.  

Waarom is online marketing zo belangrijk?
In de wereld van vandaag, waarbij we allen meerdere uren per dag online spenderen is het ondenkbaar dat je als bedrijf niet op de juiste online platformen aanwezig bent.  Want ook jouw doelgroep bevindt zich online! De juiste online marketingstrategie leidt over het algemeen tot meer bekendheid voor jouw bedrijf en diensten/producten, meer traffic naar je website en uiteindelijk meer conversie.

Waar moet je goed opletten bij jouw online strategie?
Online marketing is er in vele vormen, om te kijken welke soort voor jouw bedrijf het best toepasbaar zal zijn is het belangrijk om vast te stellen wat je doel is, waar je je doelgroep mee bereikt en wat bij jouw bedrijf past. Zodra je dit goed in kaart hebt gebracht kan je bepalen hoe je gaat communiceren, waar je gaat communiceren, op welk tijdstip je het beste kan doen n en waar jij jouw doelgroep mee in beweging gaat krijgen.

Wat is een veelgemaakte fout?
Een veelgemaakte fout is dat bedrijven online marketing niet als een geheel zien. Zo sluiten social media posts niet aan met de informatie op de website, worden email campagnes niet goed doordacht en niet goed opgevolgd, wordt data niet bewaard en “posten ze om het posten”. Veel bedrijven vragen zich vaak af waarom product X niet verkocht wordt. Mijn advies, start zelf eens een zoektocht naar jouw product X. Ben je er vindbaar mee in Google? Staat er duidelijke informatie op website? Komt het product terug op social media? Maak je gebruik van retargeting? Zijn jouw nieuwsbrief subscribers op de juiste manier gesegmenteerd? Denk na voor je begint, maak een plan en zorg dat deze van A tot Z op elkaar aansluit.

Jouw tip voor 2019?
Zoals hierboven eigenlijk al gezegd, zorg dat je begint met een plan. Kopieer niet wat jouw concullega’s doen maar bepaal je eigen route en zorg dat je er met kop en schouders boven uit steekt, wees origineel en investeer tijd in je content! Online marketing is niet een taak die je er even bij doet, het hoort bij de core strategie van je bedrijf!

Ga goed beslagen ten ijs, én schakel bij onvoldoende in house kennis een specialist in.

Meer weten? Of wil je eens weten hoe waterdicht jouw marketingstrategie is? Mail mij gerust op dorien@lifestyle-fabriek.nl voor een vrijblijvend advies!