Ook 2019 beloofd een goed jaar te worden voor de bouw. De omzetstijging in deze sector zal ook dit jaar weer een stijgende lijn aannemen.

Het vooruitzicht van de meeste bedrijven in de bouwketen verwacht meer omzet en een groei in personeel. Daarmee neemt ook de groei aan werkgelegenheid in de bouwsector toe. De feitelijke werkgelegenheid en het huidige openstaande vacatures laten ook zien dat deze groei er ook inzit.

Afgelopen jaar lag de productie van de bouwketen al 6,5% hoger dan in 2018. De grootste stijging zit bij de utiliteitsbouw en de grond-, weg- en waterbouw, op de voet gevolgd door de woningbouw. De woningbouw en utiliteitsbouw behaalden vorig jaar samen een omzetstijging van ruim 11%. 1 op de 3 bedrijven verwacht dat de omzet de komende maanden nog meer zal gaan stijgen.

Een andere 10% verwacht een daling, de totale omzetverwachting van de hele bouwketen ligt iets lager dan een half jaar geleden.

Daar bedrijven personeel steeds vaker een vast dienstverband aanbieden blijkt het invullen van de openstaande vacatures.

Bouwbedrijven hebben gemiddeld voor bijna 10 maanden aan orders in hun portefeuille. Bijna vier van de tien bedrijven denkt dat de omzet ook dit jaar weer zal gaan stijgen.